Ontspannen

Thuiskomen betekent ook ontspannen. Dat doen we dagelijks na het avondmaal. Er is een ontspanningsruimte met tv, pooltafel, gezelschapsspelletjes, Playstation, knutselgerei, boeken, strips... Er is ook de mogelijkheid om te sporten: in de turnzaal en de sporthal van de school kunnen de leerlingen zich uitleven. Indien de leerling liever want rust wenst, kan hij/zij na het avondmaal ook altijd naar de eigen kamer.

Op woensdagmiddag is er een grote activiteit. Dat gaat van koken tot een film kijken. Spelletjes als 'De Mol' of een escape room worden ook georganiseerd door de opvoeders.

Elke maand gaan we ook op uitstap. Zo gaan we naar de bioscoop, uitwaaien aan zee, pottenbakken in een atelier, klimmuur, trampolinepark, schaatsen...

Iedereen zijn eigen kamer

Op internaat verblijven, gebeurt meestal in groep. 's Avonds heeft iedereen graag zijn eigen plekje. Daarom is er een individuele kamer voor elke intern. Deze mag ingericht worden naar eigen smaak: posters, zitzak, foto's, een extra kastje of zetel... Op die manier voelen onze internen zich sneller thuis.

We hebben allemaal ons eigen gezellige plekje nodig.

Eten vanuit onze eigen keuken

Wij hechten veel belang aan gezonde en gevarieerde voeding. Alle maaltijden worden ter plaatse bereid met verse ingrediƫnten door onze huiskok. Bij elke maaltijd zijn groenten en soep voorzien. Een greep uit ons dagelijks menu: boterhammen met beleg, eitjes, kaasplank, pizza baguette, koude schotel...

De verjaardagen van onze internen worden ook steeds gevierd met een lekkernij naar keuze.